torstai 25. joulukuuta 2014

Glögi-juustokakku


Tein joulun kahvipöytään myös Glögi-juustokakun Maku-lehden joulunumerosta 8/14. Tätä kakkuahan voisi tehdä joulun jälkeenkin, kun monilla jää piparkakkuja ja glögiä yli.

Glögi-juustokakku
16 annosta

Piparkakkupohja
200 g piparkakkuja
100 g voita

Valkosuklaamousse
2 dl kuohukermaa
300 g tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
150 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Glögikiille
3 kpl liivatelehteä
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä

Koristeluun
esim. valkosuklaata

Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.

Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.

Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana. Levitä ja tasoita mousse piparkakkupohjalle.

Nosta juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa 1/2 dl valmista glögiä kattilaan. Kuumenna glögi kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan glögiin. Lisää liivateseokseen loput 1 1/2 dl glögiä. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.

Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.

Säilytä glögi-juustokakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.

Koristele glögi-juustokakku rouhitulla valkosuklaalla.

4 kommenttia:

  1. Söpö ja kuullostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Nätti kakku ja hyvät maut.:) Siirappipipareita meillä onkin vielä vaikka kuinka paljon. Osan voisikin käyttää kakkupohjaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Mausteiset piparit ovat hyvä vaihtoehto kakkupohjaan.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥