perjantai 12. joulukuuta 2014

Perinteinen tiikerikakku


Meidän perheen miesväen suosikki on perinteinen tiikerikakku. Jos kysyn miesväeltä, mitä leivon juhliin, saan aina saman vastauksen: Kinuskikermakakku ja tiikerikakku. Iskä pyysi tälläkin kertaa tiikerikakkua, joten tein sellaisen jouluksi. Kakku meni pakastimeen odottamaan joulupyhiä, joten valitettavasti minulla ei ole kakusta ainakaan vielä poikkileikkauskuvaa. Kyllä teki tiukkaa laittaa pakastimeen, onnistui sen verran hyvin. Kakku jäi meheväksi ja tuoksu täytti koko keittiön. Tämä Myllyn Paras -sivuilta otettu tiikerikakkuresepti taitaa olla jopa paras tähän astisista kokeiluista.

Taateli-piimäkakun sekä tiikerikakun paistoin 160 asteessa kiertoilmauunissa, ja molemmat kakut kohosivat aika tasaisesti. Ei voi olla kuin tyytyväinen lopputulokseen. Korkeammassa lämpötilassa kakkuni ovat kohonneet epätasaisesti keskeltä, ja pinta on revennyt. Lopputulos on myös saattanut olla liian kuivakka.


Tiikerikakku

16 viipaletta/rengaskakkuvuoka (1½ l)

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Raidat:
⅓ kakkutaikinaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kevytkermaa

vuokaan:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.

Ota ⅓ - puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.

Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.

Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.


8 kommenttia:

  1. Tiikerikakku on hyvää!! ☺ Kun olin pieni, sitä oli aina kaikissa juhlissa. Mokkapalojen lisäksi tiikerikakkua päätyi aina lautaselle! ☺ Kerran kesällä tein tiikerikakun normaaliin kakkuvuokaan ja päällystin kermalla ja mansikoilla, sekin oli aika herkkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin on! Samoten meidän sukujuhlissa kaikilla oli pöydässä ne perinteiset mokkapalat ja tiikerikakku. Ei siinä mitään pahaa ole, kuuluvat molemmat kyllä omiin suosikkeihini!;) Voi vitsi tuo kermalla ja mansikoilla tuunattu versio kuulostaa ihanalta... Muistan sen hämärästi, pitääpä tulla kurkkimaan ohjetta ensi kesää ajatellen.:)

      Poista
  2. Hauska, meillä myös mies ja lapset pitävät tiikerikakkua yhtenä ehdottomista suosikeista! Oma vakiohje tulee Otavan 50-luvun Suuresta keittokirjasta, jonka oma äitini on aikoinaan ostanut divarista - eli tosi vanha resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaat reseptit ovat mielestäni juuri niitä vanhoja hyviksi havaittuja ja äidiltä tyttärelle kiertäneitä.:) Tiikerikakku on klassikko ja varmasti monen mieleen.

      Poista
  3. Tiikerikakku on kyllä yksi kestosuosikki...nam.Paljon Onnea Heidi, kolmannesta sijasta oliivikilpailussa :)

    VastaaPoista
  4. On kyllä vuosia, kun olen viimeksi tiikerikakkua tehnyt! Pitäisi ehdottomasti pitkästä aikaa tehdä, on kyllä hyvää! :) Kaunis on sinun kakkusi, leikkauskuva onkin tiikerikakuissa aina mielenkiintoinen, kun ovat aina erilaisia sisältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä miesväki tuppaa muistuttelemaan aika-ajoin tiikerikakun olemassaolosta.;) Ja onhan se hyvää, klassikko!:) Aina tiikerikakku on ulkonäöltään hieman erilainen, siinäköhän piilee sen ajattomuuden salaisuus?

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥