lauantai 22. joulukuuta 2012

Hunajapaahdetut mantelit


Vielä joitain juttuja on kesken, niin kuin joulun teemaan sopii, joten päivityksetkin täytyy tehdä näin iltamyöhällä. Meillä tuppaa kaikki jäämään aina vähän viime tippaan, vaikka kuinka aloitetaan valmistelut joka vuosi aikaisemmin.;) Tänään tein vielä pari maustekakkua joululahjaksi, ja samalla kokeilin näitä aivan ihastuttavia hunajapaahdettuja manteleita, joita voi napostella aattoiltana lahjoja availlessa ja glögiä siemaillessa. Ohjeen löysin myöhään eilen illalla Maistuis varmaan sullekin! -blogista, ja hyvä etten jo yöllä ruvennut manteleita paahtamaan, maltoin aamuun asti..:)


Hunajapaahdetut mantelit

5 dl kuorettomia manteleita
2 - 3 rkl juoksevaa hunajaa
1 - 2 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
n. 1 rkl piparkakkumaustetta
n. 1 tl vaniljauutetta 

Mittaa ainekset pannulle, sekoita ja paahda, kunnes mantelit saavat hieman väriä. Varo, ettei mantelit kärvähdä.  Levitä paahtuneet mantelit uunipellille leivinpaperin päälle jäähtymään, jotta mantelit pysyvät irtonaisempina. Säilytä mantelit lasipurkissa.


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On! Napostelin näitä jo samalla, kun siivoilin vanhempieni luona.;)

      Poista
  2. voi että kuulostaa herkulta! ihailtavaa viitseliäisyyttä tehdä mantelitkin naposteluun itse. Niitähän kuluu joulupyhinä ;) Mulla oli kans ajatus että voisin tehdä maustekakkuja tutuille (tuon oman lisäksi) mutta tässä häsläämisen keskellä jäi se muille tekeminen.. pikkasen harmittaa kun tutut tykkäsivät eikä täällä edes niitä suomalaisia maustekakkuja saa mutta.. ehkä ensi jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkkua! Noo, en minäkään kaikkea viitsi tehdä itse, mutta nämä tulivat niin nopeasti muiden hommien lomassa, että päätin tänä jouluna kokeilla tehdä itse. Hyvin onnistuivat!:)

      Poista
  3. Voih, näitä katselin jo vesikielellä tuolla Maistuis varmaan sullekin blogissa =) Herkkua!!
    Hyvää Joulua!!

    VastaaPoista
  4. Kiva, kun heti jo näitä kokeilit ja tykkäsit.:) Vähän tahmaisia ovat ja jäävät toisiinsa helposti kiinni, mutta mukavaa vaihtelua suklaalle.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa vaihtelua, kivoja naposteltavia.. Tietenkin kiva ohje pääsi heti kokeiluun.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥