Tämäntyyppistä rahka-murupiirakkaa on varmasti tehnyt moni leipuri. Tässä yksi ihana versio. Ideasta en voi ottaa kunniaa itselleni, enkä edes tiedä mistä alkuperäinen ohje on, mutta erään työpaikkani keittiössä tätä tehtiin, varsinkin pääsiäiseksi. Joltain suttuiselta lapulta ohjeen raapustin itsellenikin muistiin muutama vuosi sitten.:)
Aprikoosi-rahkapiirakka muruseoksella
(pellillinen)
Pohja:
- 4 lasia (8 dl) jauhoja
- 2 lasia (4 dl) sokeria
- 2 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 250 g sulatettua margariinia
Lisää pohjaosaan:
- 1 lasi piimää
- 1 muna
Taikinan päälle levitetään:
- 1 prk (200 g) aprikoosimarmeladia
- 2 prk (sitruuna)rahkaa
- 2 munaa
- 1 rkl vanilliinisokeria
- ½ - 1 sitruunan mehu
- sokeria tarvittaessa
Kaada pohjan päälle rahkaseos ja murenna loput taikinasta pinnalle.
Paista 200 asteessa 30-40 min.
Hyviä on tällaiset murupäällysteisetkin piirakat. Joskus on tullut tehtyä samankaltaista.:)
VastaaPoistaNämä murupiirakat on aika vaivattomia tehdä, usein tuleekin tämäntyylisiä piirakoita tehtyä.:) Valmistuvat helposti isollekin porukalle.
Poistaoho,melkein samanlaista tein :D otin ohjeen valion uudesta lehtisestä(en ole postannut piirakkaa vielä);) herkulliselta näyttää sinun tekemäsi =)
VastaaPoistaviltsu vielä...sinulla on melkein samanlainen tarjoiluastiakin,arabiaa? ;)
VastaaPoistaJuu ja Maku lehdessäkin oli melkein samanlainen piirakkaohje, olisiko ollut juuri viime numerossa! Murupiirakat on todella suosittuja.:)
PoistaJuu tuo on Arabiaa, myrna-vati. Aika vanha ja valitettavasti vähän elämää nähnyt jo.:/
ahaa,Myrna on ihana sarja =) minun ei olekkaan sitä,vaan ihan tuollainen samanvärinen muuten,mutta ei mitään kuvioita ;)
PoistaMyrna-sarjaa meillä on myös kahvikannu, ja muistaakseni ainakin sokerikko ja kermakko.. En nyt muista onko nämä äidin vai isän vanhempien perua.. Kannu onkin vain vitriinissä koristeena, ei sitä raaski edes käyttää.. Tunnearvoa..;)
PoistaVitsi nää näyttää hyviltä :-) Nyt kevään myötä tekis kokoajan mieli leipoa jotain tän tyylisiä herkkuja :-)
VastaaPoistaAi kiitos.:) Minusta ovat hieman vaatimattoman näköisiä, mutta maku on mitä parhain!
Poista