tiistai 30. huhtikuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkamuffinssit


Ihan hyviä perusmuffinsseja, hitusen terveellisemmällä twistillä. Alkuperäisessä Yhteishyvän ohjeessa on käytetty puolukoita mustikoiden sijaan. Toimisi varmasti loistavasti  myös herukoiden tai vadelmien kera. Muistakaahan myös nämä todella herkulliset muffinssit, joita tein kesällä. Idea on sama, mutta ovat vielä parempia, kosteampia ja tiiviimpiä kuin nämä muffinssit.

Valkosuklaa-mustikkamuffinssit

(12kpl)

2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
3 rkl rypsiöljyä
100 g rouhittua valkosuklaata
1 dl mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen maidon, öljyn, valkosuklaan ja jäisien mustikoiden (tai puolukoiden) kanssa. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja paista 200-asteissa uunissa 15–20 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Valkosuklaa ja mustikka sopivat hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  2. tosi komea muffinssi...herkku yhdistelmä,tykkään myös vadelma-valkosuklaasta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näistä tuli tosi komeita.:D Vadelma ja valkosuklaa sopii hyvin yhteen. Valkosuklaa tuntuu toimivan minkä tahansa kanssa yhteen.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥