perjantai 5. huhtikuuta 2013
Focaccia
Jälleen kerran tein italialaista focacciaa, joka on lempileipääni. Hyvän & helpon ohjeen olen löytänyt Leila Lindholmin kirjasta. Yksi focaccia ohje löytyy jo täältä blogistakin, tällä kertaa korvasin suomalaisittain osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla.
1 - 2 leipää riippuen minkä kokoisia teet
Taikina:
25 g hiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 rkl hunajaa
1 rkl sormisuolaa
1/2 dl oliiviöljyä
7 - 8 dl (erikois)vehnäjauhoja
Täytteet:
1 rs miniluumutomaatteja
1 rs Arla Apetina Snack (oliivit & valkosipuli)
rosmariinia
tuoreita basilikan lehtiä
sormisuolaa ja juustokuutioiden yrttiöljyä
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja, sormisuola ja oliiviöljy. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Ripottele pellille leivinpaperin päälle oliiviöljyä & sormisuolaa. Puolita taikina ja vaivaa taikinasta kaksi palloa ja taputtele ne pellille pyöreiksi leiviksi, noin 1,5 cm paksuiksi. Kohota lämpimässä paikassa n. 20 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Painele sormilla kohonneeseen leipään reikiä vieri viereen. Painele taikinaan haluamasi täytteet. Pirskota päälle runsaasti oliiviöljyä - öljyä saa jäädä tekemiisi reikiin. Ripottele pinnalle lopuksi sormisuolaa. Paista uunin keskitasolla 10 - 12 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkullisen näköistä. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos, samoin sinulle!:)
PoistaHerkkua!:) Focaccia on minunkin lempileipääni. Nuo täytteet on todella mieluiset.:)
VastaaPoistaNiin on! Focacciaa on aika helppo tehdä, kunhan vaivaa kunnolla ja kohottaa hyvin.:) Täytteillä saa vaihtelua, tomaateilla ja basilikalla ei voi mennä metsään..:)
PoistaFocaccia on ollut testauslistalla, täältä taidan ottaa ohjeen ;)
VastaaPoistaNappaa ihmeessä ohje mukaasi, Leila Lindholmin ohjeisiin voi aina luottaa..;) Nyt vaan leipää leipomaan!:)
PoistaMä just eilen painin focaccian ja suolaisen piiraan välillä, mut päädyin sit lopulta piiraaseen kun se oli nopeempi valmistaa. Mut focacciaa on kyl pakko tehdä lähiaikoina kun niin pitkään oon sitä taas suunnitellut! :-)
VastaaPoistaTaikinan valmistaa aika nopeasti, mutta kunnon kohottelut leipä vaatii..:) Meillä on tehty focacciaa jo monta kertaa tällä ohjeella!:)
PoistaTosi ihanan näköistä leipää. Kerran Oulusta ostettiin oliivi-feta focacciaa ja voi attä se oli ihanaa. Jostain syystä kotona ei tule tehtyä...
VastaaPoistaKannattaa kyllä kokeilla joku kerta itse tehtyä focacciaa, on niin hyvää. Meillä on tehty jo monesti.:)
VastaaPoista