keskiviikko 3. huhtikuuta 2013
Amerikkalainen appelsiinijuustokakku
Jo kauan ennen pääsiäistä muistin tämän Yhteishyvän ohjeen, jonka olen bongannut jo aikaa sitten Inkiväärihillo -blogista. Aikaa on vierähtänyt myös siitä, kun viimeeksi tein uunissa paistettavaa juustokakkua, nyt pääsiäisenä olikin oiva tilaisuus korjata tilanne!
Yllätyin todella positiivisesti, miten paljon kakku maistuikaan appelsiinilta! Jopa pian 88-vuotias mummoni soitti seuraavana päivänä vielä kehuakseen kakkua.
Pohja
150 g margariinia
3 rkl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
Täyte
2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Voitele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 22-24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli taikina (kaulin taikinan leivinpaperin päällä levyksi ja nostin vuoan päälle) ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpas herkullisen näköinen juustokakku! Rakastan juustokakkuja :)
VastaaPoistaKiitos.:) Niin rakastan minäkin!:)
PoistaTämän kun olisi muistanut pääsiäisenä...olen kokeillut sekä appelsiini, että sitruunaversiona,ihanaa kakkua
VastaaPoistaTäytyy muuten kokeilla sitruunaisella tuorejuustolla ensi kerralla!:)
PoistaKaunis ja takuulla herkullinen, pitäisiköhän kommentoida pupua, kun minun pupuni saivat niin kommentteja, yksi oli lähes pelottava ;) tämä näyttää kyllä aikas iloiselta pupulta.
VastaaPoistaKiitos, herkullista kakkua tämä oli. Ei liian makeaa, appelsiini maistui selvästi. Tämä on iloinen pupu, mutta sinun pupusi olivat paljon aidomman näköisiä.:)
PoistaVaikuttaa ihanalta. Appelsiini on aina myös niin hyvän makuista kaikessa. Täytyy pistää ohje muistiin.:) Nykyään saa kivasti kaikenlaisia pääsiäissuklaita ja makeisia, joista saa hyvät koristeet.:)
VastaaPoistaTuo Valion Viola appelsiinituorejuusto on monikäyttöistä. Vähän mietiskelin, maistuisiko valmiissa kakussa tarpeeksi appelsiini, mutta ihan turhaa emmin. Koristelu onnistuikin omasta mielestäni kivasti, heittäydyin ihan kunnolla taiteelliseksi kevään kunniaksi.:D
PoistaKauniin aurinkoinen kakku! Appelsiini tuo kivasti raikkautta!
VastaaPoistaKiitos.:) Kakku ei tunnu olleenkaan niin raskaalta raikkaan appelsiinin ansiosta!
PoistaIhanan näköinen on tämäkin tekemäsi kakku. Appelsiinituorejuusto lukeutuu meillä suosikkeihin missä vaan.
VastaaPoistaKiitos. Tämä oli kyllä juhlapöydän komistus!
PoistaOoh, tätä en ole ennen huomannutkaan. Näyttää ihanan raikkaalta. Kokeiluun menee!
VastaaPoistaTämä on loistava juustokakku, appelsiini keventää ja raikastaa muuten tuhdin oloista kakkua.
Poista