sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Pumpulikakku

Pehmoista ja vaniljaista kahvikakkua - olkaa hyvä. Kera kauniiden ja keväisten tulppanien!  

Tämän kakun kohdalla kaikki tuntui menevän pieleen. Vaikka voitelin vuoan todella tarkasti kahteen kertaan,  ja jauhotin vuoan, kakku jäi silti hieman kiinni ja näytti melko rumalta ja epätasaiselta uunista tullessaan. Vuokaan jätin hyvän paistovaran, mutta uunissa kakku kohosi silti aivan hallitsemattomasti. Tuo paistoaika vaikutti hieman korkealta, eikä oma kakkuni sitten koko aikaa uunissa ollutkaan. Kuorrutteen levittäminen oli todella hankalaa, en saanut sitä tarttumaan kakkuun, mutta kakun pinta sen sijaan lähti mukaan! Tätä kakkua olen kuitenkin halunnut jo kauan kokeilla, joten mitäs pienistä ongelmista.. Oikein pehmoista.. noh ja pumpulista kakkua oli. Monia kakkuohjeita löysin netistä, mutta kuorrutetun pumpulikakun ohjeen löysin Piimäsuille -blogista, minä en vain saanut kakusta noin kaunista.:) Katselkaa kakkua vain sieltä kaukaa, en edes laita lähikuvaa..;)


Pumpulikakku

3 kananmunaa
2 3/4 dl sokeria 
1 ½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3,75 dl perunajauhoja
250 g voita tai margariinia

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sulata voi ja kiehauta, lisää tulikuumana taikinaan. (Taikina on melko löysää.) Voitele ja jauhota vuoka erittäin tarkasti, koska kakku jää helposti kiinni! Paista 180-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.


Kuorrutus:

100 g maustamatonta sulatejuustoa 
60 g pehmeää voita tai margariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset ainekset kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä kakun päälle.

4 kommenttia:

  1. Syötävältä näyttää ainakin näin kaukaa katseltuna.;) Ja kuulostaa hyvältä ja pehmoiselta.:) Ei mennyt minullakaan inkiväärikakku putkeen, joten ei ainakaan näillä näkymin tule blogiin. Ohje kakkuun oli piimäpurkin kyljessä. Minulla ongelmana taas oli se, ettei kakku kohonnut kunnolla, vaan jäi vähän lättänäksi. Viimeistä murua myöten tuli kuitenkin syötyä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä nämä leivonnaiset on aina kaupaksi menneet, vaikka välillä jotain meneekin pieleen.:) Vähän 'lohduttaa' se, että tuo vuokaan tarttuminen tuntuu olevan yleinenkin ongelma tämän kakun kohdalla. Täytyy kyllä joskus kokeilla tuota inkiväärikakkua, vaikuttaa niin kivalta ohjeelta.

      Poista
  2. ihan hyvältä näyttää,pumpulikakku,ihan kuin olisin joskus kuullut ainakin nimen...mielenkiintoista että kuorrutus on tehty sulatejuustosta,ihan uusi juttu(tai en ainakaan muista törmänneeni aiemmin) ;) ihanat tulppaanit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pumpulikakkua voi tehdä myös ilman kuorrutetta.:) Joskus olen tehnyt myös porkkanapiirakkaa sulatejuustosta tehdyllä kuorrutteella, ja itse tykkään kyllä enemmän, kuin tuorejuustokuorrutteista. Makua on paljon enemmän.:) Kannattaa joskus kokeilla! Tulppaanit on nättejä.<3

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥