tiistai 8. tammikuuta 2013

Purjomuhennos


Olen tarjousten uhri. Ostin lähikaupan lihatiskistä herkullisia kaalikääryleitä. Tein kaalikääryleille puolukkasurvosta viime syksynä kerätyistä puolukoista. Keitin perunat ja päätin tehdä lempeän makuista purjomuhennosta. Oli todella hyvää.

Muhennos sopisi erinomaisesti myös kalalle.

Purjomuhennos

öljyä ja nokare voita
1 purjo
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk eli 250 ml ruokakermaa
1 dl maitoa
suolaa ja mustapippuria
tuoretta ruohosipulia ja/tai persiljaa

Huuhtele purjo. Jaa purjo neljään osaan ja silppua pieniksi kuutioiksi. Huuhtele purjokuutiot vielä siivilässä, näin saat helposti ja varmasti mullan pois.

Kuullota valutetut purjokuutiot pehmeiksi öljy-voiseoksessa. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Lisää ruokakerma ja tarvittaessa maitoa. Hauduta 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarkista maku.

4 kommenttia:

  1. Purjomuhennos on hyvää.:) Sitä tulee usein tehtyä lohen seuraksi, vaikka voisihan sitä tietysti muidenkin ruokien kanssa tehdä. Purjosipulillakin on oma hieno makunsa, vaikka purjokin aiemmin kuului inhokkeihini.;) Purjoon ja palsternakkaan olen luultavasti saanut kammon koulun keitoissa olleista pakastevihanneksista, mutta onneksi kammo on nyt jo ylitetty rohkeasti kokeilemalla niitä tuoreina omassa ruoanlaitossa.:)

    Kaalikääryleet on yksi niistä harvoista liharuoista, mitä kaipaan. Tietysti kääryleitä voisi tehdä vaikka sienitäytteellä, mutta olen huono käärimään keitetystä kaalista kääryleitä. Monta vuotta on jo kyllä aikaa siitä yhdestä ja ainoasta kääryleiden teostani, että ehkä sitä voisi kokeilla uudelleen, ja katsoa, jos taidot olisi hieman karttuneet.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi hyvää! Juuri veljeni totesi tuossa ruokapöydässä, että kylläpä tulee hyvää muhennosta purjosta, ihan erilaista kuin ne isot purjokiekot joita koulun keitossa aina ui..:D

      Kaalikääryleitä olen kai kerran itse tehnyt, pitäisi tehdä, kun ovat niin hyviä. Kiva olisi, jos jäisi jotain pakastimeenkin, mutta jos koko porukka on syömässä niin häviävät kyllä samantien.:) Kasvistäytteelläkin olisi kiva joskus kokeilla. Harmi, että ovat niin työläitä.

      Poista
  2. Kaalikääryleet, ne kammotukset joista nuorena lähes yökkäilin jos piti syödä. Mutta nykyään on vähän eri ääni kellossa, rakastan kaaliruokia ylikaiken ja kääryleet ovat yksi niistä! :D
    Purjomuhennos kuulostaa hyvältä, ja itselle uudelta jutulta. Painanpas sen mieleeni, kiitti kiitti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monelle on jäänyt kammo kaaliruoista kouluajoilta. Onneksi oma äitini teki niin hyviä kaaliruokia, että opin niitä syömään ja teen itsekin. Olen saanut jopa miehenikin rakastamaan kaaliruokia, vaikka hänkään ei voinut ennen sietää niitä.:) Purjomuhennos on todella hyvää, varsinkin kalan kanssa, kannattaa kokeilla!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥